header-defaultbeeld-1-stichtingvluchteling

Missie & Visie

Directe hulp bij acute nood

Stichting Vluchteling biedt noodhulp in ’s werelds actuele en grootste humanitaire crises. Soms bieden we levensreddende hulp in acute noodsituaties, andere keren helpen we in langdurige crises of bij de wederopbouw. Maar altijd maken we verschil in het leven van vluchtelingen en ontheemden - ongeacht hun afkomst, ras, etniciteit en religie.

In een wereld die alsmaar complexer, chaotischer en individualistischer wordt, maken we ons sterk voor een menswaardig bestaan voor mensen die moeten vluchten voor oorlog, geweld en onderdrukking. Dit doen we samen met onze partner het International Rescue Committee (IRC), een van de grootste en meest ervaren hulporganisaties ter wereld. Door de handen ineen te slaan, zijn we sneller ter plekke, kunnen we meer mensen helpen en betere hulp verlenen.

We investeren in hulpvormen die bewezen effectief zijn, werken aan nieuwe oplossingen voor de humanitaire problemen van nu, en luisteren goed naar de behoeften van vluchtelingen en ontheemden. Ook geven we vluchtelingen een stem door ons uit te spreken voor hun belangen en misstanden aan de kaak te stellen. Daarnaast geven we eerlijke voorlichting aan het Nederlandse publiek en zijn we transparant over onze bestedingen en resultaten. 

Mede dankzij de hulp van onze donateurs en partners, dragen we zo bij aan humane opvang en toekomstperspectief voor mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking.

Jaarplan 2018

Wat gaan we doen in 2018?

Het jaarplan 2018 geeft een beeld van de strategische plannen en activiteiten voor het jaar 2018. Download de PDF via onderstaande button voor meer informatie. 

Download hier het jaarplan 2018

SMJP 2017 - 2019

Strategisch Meerjarenplan

Het Structureel Meerjarenplan 2017 - 2019 geeft een toelichting op de missie en visie van Stichting Vluchteling, en de strategische prioriteiten voor de komende periode. Daarnaast bevat het SMJP een contextanalyse van de huidige positie van de organisatie, die sinds 2015 flink is veranderd.

Meer weten over ons werk?