Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
17 jul 2018

Vluchtelingen, asielzoekers, migranten: wat is het verschil?

De begrippen vluchteling, asielzoeker en migrant worden niet alleen door elkaar gebruikt, helaas gebeurt het ook (te) vaak dat vluchtelingen onterecht worden gelabeld als ‘economische migranten’ of ‘gelukszoekers’. Hier een korte uitleg.

Lees meer

placeholder
placeholder
12 jul 2018

Ethiopië: bijna een miljoen nieuwe ontheemden door geweld

Bijna een miljoen Ethiopiërs zijn ontheemd geraakt door een nieuwe golf van geweld tussen verschillende gemeenschappen. Stichting Vluchteling biedt hulp in de vorm van medische zorg, water en basisvoorzieningen.

Lees meer

placeholder
placeholder
10 jul 2018

Korte update: de situatie in Zuid-Syrië

Het Syrische leger is sinds 17 juni een offensief begonnen op de provincie Dera’a. Honderdduizenden vluchtelingen zitten vast in Zuid-Syrië en de grensgebieden met Jordanië en Israël, die hun grenzen dichthouden.

Lees meer

placeholder
placeholder
24 jun 2018

21 maatschappelijke organisaties vragen om 'humaan asielbeleid'

21 maatschappelijke en mensenrechtenorganisaties reageren met afschuw op het instemmen van de Tweede Kamer met het nieuwe asielplan van de EU. Met een gezamenlijke oproep vragen zij de regering om juist een humaan asielbeleid in lijn met het internationale recht.

Lees meer

placeholder
placeholder
21 jun 2018

Fort Europa: het asielvoorstel van Tusk is onmenselijk

Het voorstel van de Europese Unie om in landen buiten de EU opvangcentra voor migranten te openen, is onmenselijk en in strijd met de Europese regelgeving. Samen met andere organisaties stuurde Stichting Vluchteling vandaag een brandbrief aan de Tweede Kamer.

Lees meer

placeholder
placeholder
20 jun 2018

Lees: 5 echte feiten over vluchtelingen

Vandaag is het wereldvluchtelingendag. Ook dit jaar moeten we constateren dat het aantal vluchtelingen en ontheemden wereldwijd is toegenomen. Blijkt uit het nieuwe Global Trends Report over vluchtelingen van de UNHCR.

Lees meer