Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
26 aug 2018

Bescherm kinderen tegen kinderarbeid: meest gestelde vragen

Vandaag is onze campagne om kinderen te beschermen tegen kinderarbeid live gegaan. Campagnes roepen soms vragen op, daarom hier onze antwoorden op de meeste gestelde vragen van de afgelopen dagen.

Lees meer

placeholder
placeholder
24 aug 2018

De Rohingya-crisis: een jaar later

Op 25 augustus is het precies een jaar geleden dat het geweld tegen de Rohingya in Myanmar opnieuw oplaaide. Stichting Vluchteling heeft zich het afgelopen jaar met jouw hulp actief ingezet voor de Rohingya.

Lees meer

placeholder
placeholder
20 aug 2018

De 4 zwaarste plekken ter wereld voor vrouwen

Van grote steden tot afgelegen dorpen, vrouwen en meisjes wereldwijd hebben te maken met intimidatie, geweld, discriminatie en een gebrek aan gelijke kansen.

Lees meer

placeholder
placeholder
13 aug 2018

Wij staan weer op Lowlands met onze Badkamer!

Stichting Vluchteling biedt opnieuw luxe toiletten en douches aan op Lowlands festival. Hiermee vragen wij aandacht voor de sanitaire omstandigheden van vluchtelingen en ontheemden.

Lees meer

placeholder
placeholder
07 aug 2018

Als je leven begint in een van ’s werelds grootste vluchtelingenkampen

Het Rohingya-jongetje (foto) gaat nu al een leven tegemoet met meer uitdaging dan de gemiddelde mens. Hij is namelijk geboren als een ongeregistreerde vluchteling, in een van de grootste vluchtelingenkampen ter wereld.

Lees meer

placeholder
placeholder
03 aug 2018

IRC-collega omgekomen tijdens aanslag in Afghanistan

Op zijn minst 15 mensen werden vermoord tijdens een aanslag op het kantoor van het Ministerie voor Vluchtelingen op dinsdag 31 juli in Jalalabad, Afghanistan, waaronder een collega en een oud-collega van het IRC. Nog veel meer mensen raakten gewond.

Lees meer