Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
12 sep 2018

Syrië: de volgende humanitaire crisis in Idlib?

De afgelopen maanden zijn tegenstanders van en mensen op de vlucht voor het geweld van het regime van Assad in Syrië samengebracht in de provincie Idlib. Een humanitaire crisis dreigt.

Lees meer

placeholder
placeholder
07 sep 2018

Waldemar: ‘Vreselijk dat veel vluchtelingenkinderen moeten werken in plaats van naar school gaan’

Acteur en ambassadeur van Stichting Vluchteling Waldemar Torenstra heeft speciaal voor de #backtoschool campagne een radiospot ingesproken. ‘Het lot van die mensen raakt me diep’, aldus Waldemar Torenstra.

Lees meer

placeholder
placeholder
05 sep 2018

9 uur per dag voor 3 euro: het verhaal van Leila (8)

Toen haar man anderhalf jaar geleden vertrok, had Leila’s moeder geen andere keus dan haar dochter de straat op te sturen. Leila werkte negen uur per dag en verdiende iets minder dan 3 euro. Lees hier haar verhaal.

Lees meer

placeholder
placeholder
03 sep 2018

Fotoserie: vluchtelingenkinderen in Libanon

Er werken naar schatting 180.000 kinderen in Libanon. Deze vluchtelingenkinderen hebben geen andere keus dan op straat te werken. Bekijk hier een fotoserie.

Lees meer

placeholder
placeholder
31 aug 2018

Vier miljoen vluchtelingenkinderen gaan niet naar school

Het aantal vluchtelingenkinderen dat niet naar school gaat blijft stijgen. 4 miljoen vluchtelingenkinderen gaan niet naar school, een toename van een half miljoen kinderen in slechts één jaar.

Lees meer

placeholder
placeholder
27 aug 2018

Bescherm kinderen tegen kinderarbeid: het verhaal van Bilal

De 13-jarige Bilal werkt al ruim twee jaar op straat in Libanon. Bilal werkt 12 uur per dag om geld te verdienen om zijn familie te ondersteunen. Bilal is 1 van de ongeveer 1500 kinderen die op straat werken in Libanon.

Lees meer