03-09-2018 | Onderwijs | Libanon

Fotoserie: vluchtelingenkinderen in Libanon

Er werken naar schatting 180.000 kinderen in Libanon. Zij worden beroofd van hun jeugd en lopen meer risico op geweld. Met geen andere manier om aan eten te komen, worden ze gedwongen om te werken, zoals het verkopen van cd's langs de weg en het werken in steengroeven. In samenwerking met het International Rescue Committee (IRC) heeft Stichting Vluchteling al zo’n 1.500 kinderen geholpen die betrokken zijn bij kinderarbeid in Libanon.

Met jouw steun kan Stichting Vluchteling deze kinderen beschermen tegen kinderarbeid. Wij bieden hen onderwijs, veilige plekken om te kunnen spelen en psychosociale begeleiding om te kunnen herstellen van traumatische ervaringen. Dat is hard nodig, want veel kinderen hebben afschuwelijke dingen meegemaakt. Ook worden ouders geholpen met het vinden van een baan, zodat de kern van het probleem ook wordt aangepakt en kinderen weer #backtoschool kunnen gaan, waar ze horen. Lees hier meer: vluchteling.nl/backtoschool.

Jij kan het verschil maken. Help mee en bescherm vluchtelingenkinderen tegen kinderarbeid.

Ja, ik help mee

Bescherm vluchtelingenkinderen tegen kinderarbeid. Ik geef:

 • ?

  Geef een training waarin vrouwen leren ondernemen. Na deze training kunnen zij een onderneming starten en hun familie onderhouden.

  163,00
 • ?

  Geef een veilige plek waar kinderen kunnen spelen en hun traumatische ervaringen kunnen verwerken.

  69,00
 • ?

  Geef een schooluniform dat voor veel vluchtelingen onbetaalbaar is.

  29,00
 • ?

  Geef een kind een nieuwe start met deze schooltas vol schoolspullen.

  17,00
 • ?

  Geef een noodschool waar kinderen in een veilige omgeving les kunnen krijgen.

  1298,00
 • ?

  Geef een kind een jaar lang toegang tot een school.

  49,00
 • ?

  Geef een kind een week lang noodvoeding om aan te sterken.

  6,00