18-10-2018 | Venezuela

VIDEO: 'Ik ken geen enkele Venezolaan die hulp krijgt van Curacao'

Directeur Tineke Ceelen en ambassadeur Art Rooijakkers spreken op Curacao met de Venezolaanse Marienny (31). 'We hebben er alles aan gedaan om niet te hoeven vluchten uit Venezuela, maar we konden gewoon niet anders.' Zij is een van de Venezolaanse vluchtelingen op Curacao die geen hulp krijgt.

Marienny en haar gezin zagen geen andere optie dan Venezuela te ontvluchten. Ze heeft geen afscheid kunnen nemen van haar ouders.

'We willen een goed leven voor onze kinderen'

Marienny werd 20 dagen opgesloten in smerige politiecel. Er werd tegen haar geschreeuwd en gedreigd. Ze kreeg een Nederlandstalige brief over haar uitzetting, terwijl haar man ernstig ziek is. Marienny vertelt: 'We kunnen niet bij de overheid terecht voor papieren. We hebben geen documenten waarmee we legaal kunnen werken of recht hebben op gezondheidszorg. Helemaal niets.'

'Ik ken geen enkele Venezolaan die hulp krijgt van Curacao'

Art en Tineke zijn verder gereisd naar Cúcuta, Colombia, om Venezolaanse vluchtelingen te spreken en een hart onder de riem te steken. Stichting Vluchteling biedt daar Venezolaanse vluchtelingen onder andere cash noodhulp en medische zorg.