header-defaultbeeld-1-stichtingvluchteling

Nalaten

Nalaten voor een betere wereld

Wat laat u de wereld na? Door een deel van uw bezit na te laten aan Stichting Vluchteling draagt u bij aan een mooiere wereld, zelfs wanneer u er niet meer bent. 

Nalaten aan Stichting Vluchteling is een bijzondere daad. Door ons op te nemen in je testament, kunnen we belangrijke noodhulp bieden aan vluchtelingen in crisisgebieden. Stichting Vluchteling is geheel vrijgesteld van erfbelasting. Dit betekent dat je nalatenschap volledig ten goede komt aan de hulp aan vluchtelingen.

Nalaten aan Stichting Vluchteling

Nalaten aan Stichting Vluchteling is een bijzondere daad. Door ons op te nemen in uw testament, kunnen we belangrijke noodhulp bieden aan vluchtelingen in crisisgebieden. Stichting Vluchteling is geheel vrijgesteld van erfbelasting. Dit betekent dat je nalatenschap volledig ten goede komt aan de hulp aan vluchtelingen.

Wat kunt u nalaten?

Nalaten kan op verschillende manieren: je kunt een (roerend of onroerend) goed nalaten, een geldbedrag of een percentage van je bezit. Jij bepaalt wie wat krijgt, en legt dat vervolgens vast.

De eerste manier om je nalatenschap vast te leggen, is door ons in je testament tot (mede)erfgenaam te benoemen. De tweede manier is om ons een zogenoemd ‘legaat’ toe te kennen.

Hoe regelt u een nalatenschap?

Je nalatenschap regel je in een testament dat je laat bekrachtigen bij de notaris. Natuurlijk wil je dat het goed gebeurt, en dat je wensen glashelder zijn. Maar het opstellen van een testament kan best een ingewikkeld proces zijn. Daarom helpen we je graag. 

Gegevens voor de notaris:

Stichting Vluchteling, gevestigd te ’s-Gravenhage, Laan van Nieuw Oost Indië 131, 2593 BM

Ingeschreven in het handelsregister van de kamer van koophandel onder nummer 41149486.

Contact met Stichting Vluchteling

Heb je specifieke vragen over nalaten? Wil je bijvoorbeeld:

  • Samen je wensen bespreken?
  • Hulp bij het formuleren van je testament?
  • Antwoord op je juridische vragen?
  • Tips bij het vinden van een goede notaris?
  • Advies over de fiscale voordelen?

Bel dan naar 070-3468946 en vraag naar Marc Pesch of stuur een e-mail naar MarcPesch@vluchteling.nl.

portret-lachend-jongentje-stichting-vluchteling

Nalaten voor een mooiere wereld

Neem Stichting Vluchteling op in uw testament

Hoe laat u de wereld na?

"Een legaat van 100.000 euro. Dat bedrag ontvingen we van mevrouw R. Bering. Zij trok zich het lot van vluchtelingen aan. Van huis en haard verdreven. Soms jarenlang, in schrijnende omstandigheden, wachtend op de mogelijkheden naar hun vaderland terug te keren. Een prachtig en hartverwarmend gebaar voor de onfortuinlijke medemens. De steun van mensen als mevrouw Bering inspireert ons", aldus Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling. Wilt u ook nalaten voor een mooiere wereld, neem dan contact op met Kim de Vries voor een vrijblijvend gesprek.

Neem contact met ons op