header-steunons-nachtvandevluchteling-amsterdam-2017-stichtingvluchteling

Nacht van de Vluchteling

Hoe ver zou jij lopen uit angst voor geweld?

Wil jij je betrokkenheid met vluchtelingen omzetten in daden? Loop dan mee met de Nacht van de Vluchteling. Met deze sponsorloop haal je niet alleen geld op voor noodhulp vluchtelingen wereldwijd – je vraagt tegelijk op een positieve manier aandacht voor hun situatie.

Schrijf je nu in voor de Nacht van de Vluchteling 2019! 

De Nacht van de Vluchteling is een pittige sponsorloop met als thema: 'Hoe ver zou jij lopen uit angst voor geweld?' Het doel? Met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio. Voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Naast het ophalen van geld, vragen lopers met hun deelname ook op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd. 

In het holst van de nacht..

In het holst van de nacht loop jij samen met duizenden andere deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop op een van de uitgezette routes in het land. Er is een route van Rotterdam naar Den Haag, van Nijmegen naar Arnhem, van Utrecht naar Utrecht en van Amsterdam (via Broek in Waterland) terug naar Amsterdam. Het startschot klinkt voor alle edities om precies 00:00 uur middernacht. Het belooft een pittige, maar onvergetelijke ervaring te worden. Loop jij mee?

Meld je aan voor de Nacht van de Vluchteling 2019

Loop mee

Sponsor een loper of team

Sponsor

Enkele deelnemers uitgelicht

Eerdere edities Nacht van de Vluchteling

De Nacht van de Vluchteling is het belangrijkste evenement van Stichting Vluchteling. Tijdens de eerste editie in 2010 deden 450 deelnemers mee, inmiddels is de Nacht van de Vluchteling uitgegroeid tot een evenement van formaat. Tijdens de 2017 editie hebben de 5000 deelnemers een recordbedrag van ruim 1,5 miljoen euro opgehaald. 

De opbrengst van de Nacht van de Vluchteling 2017 gaat naar prachtige en concrete hulp in Irak, Kameroen, Syrië, DR Congo en Myanmar. Zo delen we o.a. voedselpakketten uit aan 27.000 mensen die gevlucht zijn uit Raqqa, Syrië. Deelnemers en sponsoren bedankt! Wil je meer weten over de bestedingen van 2017? Lees de details op deze pagina.

Wil je weten wat wij hebben gedaan met de giften uit alle voorgaande edities van 2010 tot 2016? Kijk dan snel op de speciale bestedingen pagina.